Kempro eervolle vermelding ELISABETH VAN THÜRINGENPRIJS 2021
18097
page-template-default,page,page-id-18097,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Kempro eervolle vermelding ELISABETH VAN THÜRINGENPRIJS 2021

De Elisabeth van Thüringenprijs is een stimuleringsprijs voor kunst in de zorg. De prijs wordt driejaarlijks uitgereikt door de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds. Ditmaal was de insteek anders dan in voorgaande jaren: ze zochten specifiek de verbinding tussen mensen in tijden van corona; ‘hoe doe je dat of hoe heb je dat afgelopen jaar gedaan met kunst in de gezondheidszorg in Nederland?’ Atelier Galerie Kempro en keramiste Cindy Heldens namen deel met het project ‘Handdrukken’ en behoorde tot de 10 eervolle vermeldingen!

 

De Elisabeth van Thüringenprijs werd in 2015 voor het eerst uitgereikt. De kunstprijs was dat jaar bestemd voor de opdrachtgever en voor de uitvoerend kunstenaar van een voorbeeld stellend kunstwerk/project in de gezondheidszorg. Het doel van de kunstprijs is het stimuleren van kunst die het welzijn en welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers in de gezondheidszorg bevordert. Voor 2021 is het thema ‘verbinding’. Voor meer over de relatie tussen kunst en gezondheidszorg. De uitreiking vond op 15 november 2021 plaats in samenwerking met het Frans Hals Museum in Haarlem.

 

In totaal ontving de jury maar liefst 50 inzendingen, die allemaal zijn doorgenomen en gewogen. Vrijwel alle inzendingen zijn prachtige initiatieven waarbij kunst zorgt voor verschillende manieren van verbinding. Atelier Kempro & Cindy Heldens namen deel met het project ‘Handdrukken’ waar verbinding werd gemaakt zonder fysiek contact door een buis van klei te gebruiken om elkaar de hand te schudden. Wat resulteerde in een uniek en symbolisch klei object. Binnenkort zullen de ‘handdrukken’ ook online via onze webshop verkrijgbaar zijn.