Kunst te koop bij Kempro
16188
post-template-default,single,single-post,postid-16188,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.9.0,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Kunst te koop bij Kempro

Kunst te koop bij Kempro

Het verzamelen van kunst vertegenwoordigt voor iedereen een verschillende waarde. Kunst in uw interieur is een ruim begrip is. Kunst mag vaak worden gezien als een solistisch gepositioneerd item dat emotie oproept en een emotionele of letterlijke waarde uitstraalt. Maar die kunst heeft vooral een relatie met zijn of haar eigenaar; die vindt de kunst speciaal. Kunst maakt uw interieur persoonlijk. Ziehier een uitgelezen kans. Vanaf komend weekend biedt Kempro bezoekers zes weken de gelegenheid om kunst uit het magazijn te kopen.

Direct van kunstenaar

Met grote regelmaat krijgt Kempro de vraag of het werk van haar kunstenaars te koop is. Tot nu toe luidde het antwoord steeds “sorry: nee”. Het atelier wilde eerst een voldoende grote collectie hebben voor de kunstuitleen. Dat is nu gelukt, en om dat omslagpunt duidelijk te markeren richten ze eenmalig een tentoonstelling in van de uitleencollectie. Bezoekers kunnen een groot deel van de collectie verzameld zien en daar tegelijkertijd een keuze uit maken. Er is een uitgebreide collectie werk door Kempro verzameld. Bezoekers kunnen met kunstenaars van gedachten wisselen en – als ware het uitverkoop – proberen hun slag te slaan. De kracht van kunst strekt zich immers ook uit over tal van terreinen in de samenleving, maar schuilt in de eerste plaats in de individuele beleving van de kunst zelf.

Kracht van kunst

“Al wat in de kunst belangrijk is, ligt voorbij de woorden”, schrijft Jacques Braque. Kunstliefhebbers gaan niet naar theater in de hoop dat deze ervaring hen slimmer of stabieler zal maken. De aantrekkingskracht is dat het een plezierige of inspirerende ervaring zal zijn. Kunst draagt bij aan welzijn. Om onze westerburen te citeren: “Art is not about money, art is about value”. En inderdaad: zien doet kopen want pas bij een directe confrontatie voelt u de kracht van kunst. Aan die voorwaarde wordt tijdens de stock sale volledig voldaan.

Individuele klik

Outsiderkunst kenmerkt zich door een geheel eigen, hoogst individuele creatieve aanpak of visie. Kunstenaars van atelier Kempro beleven bijzondere omstandigheden die hen onderscheiden van zowel de volks- en amateurkunst als van de kunst uit de mainstream. Hun kunst ontstaat in afzondering en gaat voorbij aan cultuur, traditie, mode en ontwikkelingen binnen de beeldende kunst. Het verhaal van de maker – diens leven, dromen en obsessies – is relevanter dan zijn plaats ten opzichte van andere kunstenaars of de kunstgeschiedenis. Wat de outsiderkunst mist aan zelfreflectie wint zij aan fantasie en verbeeldingskracht, en daarmee aan toegankelijkheid.