Atelier Galerie Kempro
15286
page-template-default,page,page-id-15286,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Atelier Galerie Kempro is een van de maatschappelijk georiënteerde werkplekken van Kempenhaeghe, het expertisecentrum voor iedereen met een (zorg)vraag met betrekking tot complexe epilepsie, slaapstoornissen en neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen.

Het atelier en de galerie van Kempro zijn gelegen in de wijk Kloostervelden in Sterksel, een relatief nieuwe woonwijk op het voormalige Providentia-terrein van zorginstelling Kempenhaeghe, waar mensen met en zonder handicap samen leven, wonen en zorgen. Zo komen cliënten gemakkelijk in aanraking met het leven van alledag. En is Kloostervelden een unieke wijk waar inwoners samen een open en sociale gemeenschap vormen. Naast Kempro vindt u ook een vrij toegankelijke kinderboerderij, een brasserie en is er een inspirerende kunst-wandel route door de omliggende natuur.

 

Atelier Kempro

Het atelier van Kempro biedt sinds 1994 plaats aan getalenteerde ambachtsmensen en kunstenaars binnen Kempenhaeghe. We praten binnen Kempro niet over ‘dagbesteding’ het is meer dan dat. Dagelijks werken hier creatievelingen aan de ontwikkeling van kunst- en design objecten. Vakspecialisten, die geschoold zijn in epilepsie, begeleiden en professionaliseren dit proces. Zij dagen mensen uit hun talenten te ontdekken, te benutten en hun ambities waar te maken zodat ze trots kunnen zijn op wat ze doen. Eigen regie is hierin altijd leidend. We nemen onszelf serieus en zijn een ambitieuze club.

 

Galerie Kempro

De naastgelegen, in 2002 opgerichte, galerie is voornamelijk bedoeld als inspiratiebron voor de ateliermedewerkers, maar ook als ontmoetingsplek, podium voor talent en tentoonstellingslocatie waarover gesproken wordt. Binnen de galerie wordt dan ook geen onderscheid gemaakt tussen wel of geen handicap. Kempro heeft al vele gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland in diverse disciplines mogen ontvangen in de door haar georganiseerde tentoonstellingen.

De functie van Kempro is in de kern dat men zich nuttig en gewaardeerd voelt. Dit ontstaat al bij de creatie van een product. Overtref je jezelf? Ben je trots? Maar uiteraard ook door de presentatie van onze kunst- en design objecten middels tentoonstellingen (soms ook buiten onze eigen muren) en door verkoop. Niemand werkt graag aan producten waar niemand van opkijkt.

We runnen momenteel al een druk bezochte galerie met shop, dagelijks wordt hier keramiek, grafiek, tekeningen en schilderijen, handgeschept papier en onze kunst kaarten verkocht. Daarnaast heeft Kempro een webshop en een kunstuitleen. Nieuwsgierig geworden? We kijken uit naar uw komst!

Met trots presenteren wij u onze Kempro-film! Wie zijn wij, wat doen wij en waarom?! Eindelijk kunnen we het u uitgebreid laten zien! Een kijkje in ons fantastisch atelier en de bijzondere galerie. Klik op het filmpje hieronder.

screenshot website