Handjdrök collectie
18097
page-template-default,page,page-id-18097,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Handjdrök collectie

Hoe maak je met elkaar kennis als er geen handen mogen worden geschud? Blijft de naam bij het gezicht wel hangen als je geen fysiek contact maak? Een handdruk is niet alleen vorm van kennismaking, maar is ook belangrijk voor een keramist om in te schatten hoe krachtig iemand in zijn of haar handen is. Deze vragen ontstonden in het atelier tijdens de pandemie in 2019 toen keramiste Cindy Heldens werd aangesteld als Vakspecialist-keramiek binnen het atelier van Kempro.

 

Handjdrök collectie
Cindy bedacht een manier om toch kennis te maken met de ateliermedewerkers. Door een zachte (holle) buis van klei als een verbinder te gebruiken konden er toch handen worden gedrukt op 1,5 meter afstand. De ene persoon plaatst zijn of haar hand aan de ene zijde van de buis en de andere persoon aan de andere kant van de buis. Beide personen drukken hun hand in de buis in plaats van elkaars hand. De buizen met de afdrukken zijn vervolgens door Cindy verder doorontwikkeld tot de Handjdrök collectie. Bestaande uit Handjväskes (vaasjes) en Handjvlämkes (kandelaar). Limburgse namen welke in haar atelier in Limburg zijn bedacht. Een uniek handgemaakt product wat geheel binnen Kempro wordt vervaardigd. De Handjväskes en Handjvlämkes zijn tevens doorontwikkeld tot een DIY product. Zo kan iedereen thuis zijn of haar een eigen unieke handjdrök vaas of kandelaar maken.

 

PrinsBernard Cultuur fonds en De Elisabeth van Thüringenprijs
Voor het Handjdrök-project werd Cindy in 2021 een subsidie toegekend vanuit het PrinsBernard Cultuur fonds vanwege de bijzondere wijze van publieksparticipatie. Ze heeft een inclusieve gedachte weten te vertalen naar een concreet product. Atelier Kempro en Cindy namen met het Handjdrök-project ook deel aan een stimuleringsprijs voor kunst in de zorg, uitgereikt door de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds, en behoorden uiteindelijk tot de 10 eervolle vermeldingen.

 

Handjväskes en Handjvlämkes zijn verkrijgbaar in de galerie en via onze webshop.