kunstroute Prikkels & Tintelingen
16495
page-template-default,page,page-id-16495,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

kunstroute Prikkels & Tintelingen

Hoe vergroot je de kans op ontmoetingen en sociale interactie? Het plaatsen van beeldende kunst is een antwoord op deze vraag. Zo ontstond de bijna twee kilometer lange, permanente kunstroute ‘Prikkels en Tintelingen’ op Kloostervelden. Kunstenaars lieten zich inspireren door deze bijzondere plek, de historie en haar bewoners.

 

Inhoudelijke basis voor alle kunstopdrachten was de heilzame werking van de natuur en de noodzaak om bewoners en bezoekers te doen bewegen; letterlijk door langs een struinpad te wandelen en elkaar te ontmoeten, en figuurlijk door het prikkelen van de hersenen en de zintuigen met inspirerende en verrassende kunst. Kunst die de natuur versterkt en die refereert aan de rijke cultuurhistorie.

 

Alles zal gaan bloeien alwaar je oog zich wendt – Gijs Frieling (2017)

The World Within – Will Beckers (2018)

De Vogeltoren – Frank Halmans (2018)

De Vogelkijkhut – Frank Halmans (2019)

Het tuinpad van de broeders– Wendy Lina (2019)

 

Dankzij de ondersteuning van het Impulsgeldenprogramma van de Provincie Noord-Brabant, de Vrienden van Kempenhaeghe en het Mondriaan Fonds kon deze kunstroute worden ontwikkeld. Kempenhaeghe streeft ernaar om de route in de loop van de tijd nog verder uit te breiden met nieuwe kunstwerken.

 

De kunstroute is vrij toegankelijk en geschikt voor mindervaliden en rolstoelers. Een plattegrond is verkrijgbaar bij Galerie Kempro of klik hier voor de digitale versie.