Kempro in magazine en tentoonstelling CareFull
18711
page-template-default,page,page-id-18711,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Kempro in magazine en tentoonstelling CareFull

 

Kan kunst maken iets betekenen ter vermindering van eenzaamheid? Jazeker. Om dat te laten zien hebben zocht Kunstloc Brabant contact met Brabantse zorgateliers, maatschappelijke instellingen en culturele initiatieven. Zij zetten de kracht van kunst in om te werken aan verbinding, herstel en levensgeluk. Ook vroegen zij ons, Atelier Galerie Kempro, iemand voor te dragen. De keuze viel op onze creatieveling Mirthe Carprieaux, zij is geportretteerd door fotograaf Marcel de Buck en journalist Simone Vos voor het magazine CareFull. Daarin vertelt zij hoe kunst maken ervoor zorgt dat zij zich prettiger voelt en hierdoor minder eenzaam is. Door hen op deze manier zelf aan het woord te laten en te laten vertellen wat het maken van kunst met ze doet, hoopt Kunstloc Brabant beleidsmakers te overtuigen dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om te werken aan de bestrijding van eenzaamheid en een gezonde samenleving.

 

Op 11 maart opende de expositie in de LocHal Tilburg die vanaf 12 maart tot en met 22 mei 2022 te bezoeken is. Kom kijken wat de hoofdrolspelers maken en laaf je aan een diversiteit aan beelden, collages, schilderijen, poëzie, muziek en theater.