Handgeschept papier
15511
page-template-default,page,page-id-15511,page-child,parent-pageid-15436,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Handgeschept papier

In ons atelier wordt op traditionele Europese wijze papier gemaakt met dezelfde basistechnieken die twee eeuwen geleden werden gebruikt. Papier van 100% katoen. Met name kunstenaars gebruiken ons handgeschept papier als ondergrond voor een nieuw kunstwerk.

 

Werkwijze

Katoen wordt in kleine stukjes gescheurd en geknipt en gaat dan de ”Hollander” in. Daarin wordt de vezel gekneusd en vermalen tot pulp. Deze pulp is de basis voor het papier. De kleur van de katoen bepaalt de kleur van het papier. Standaard worden vellen papier geschept van A5, A4, 30 x 40 cm en 50 x 65 cm. Andere maten zijn op bestelling leverbaar.

 

Kaarten en boekjes

Voor de bijzondere wenskaarten worden speciaal kleine vellen papier geschept. Op deze kleine vellen papier worden lino’s gedrukt die in het atelier zijn ontworpen. Zo ontstaan kleine kunstwerkjes om te versturen. Voortdurend worden er nieuwe ontwerpen gemaakt voor deze wenskaarten. Daarnaast worden er van het handgeschepte papier boekjes gemaakt. Het zijn boekjes voor persoonlijke notities of een bijzondere gelegenheden als jubilea of een receptieboek.