Kevin van der Heijden
147
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-147,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Kevin van der Heijden

Kevin begon zijn carrière bij Kempro met een zoektocht in de wereld van kunst en design. In het begin kenmerkten zijn tekeningen zich door kinderlijke eenvoud in zowel het onderwerp als het kleurgebruik. Daarna ontwikkelde hij zijn eigen stijl snel verder.

Kevin is een meester in  het tekenen van gebouwen, liefst met zo veel mogelijk details. Zonder liniaal zet hij kaarsrechte lijnen op papier, in perspectief. Een bakstenen muur? Honderd ramen? Elke dakgoot staat erop, elke deur, de brievenbus links? Dan tekent hij die ook links. Des te meer elementen aan het gebouw des te sterker zijn tekening wordt. De perspectivische vervormingen die in zijn tekening zitten in combinatie met het kleurgebruik maakt het dat ze direct herkenbaar zijn en uiterst charmant.

Dat Kevin kwalitatief goed werk levert blijkt uit de waardering nationaal en internationaal. Werk van Kevin is opgenomen in de collectie van The Museum of Everything in Londen.

Sinds 2022 is Kevin niet meer werkzaam in het atelier van Kempro. Wel is het werk van Kevin opgenomen in de vaste collectie van Galerie Kempro voor zowel verkoop als kunstuitleen.

Category
kunstenaar