Anouk van der Poll-Omlo & Margriet Thissen – Kunst der elementen
16139
post-template-default,single,single-post,postid-16139,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Anouk van der Poll-Omlo & Margriet Thissen – Kunst der elementen

Anouk van der Poll-Omlo & Margriet Thissen – Kunst der elementen

Natuurelementen als water, bomen, paddenstoelen en stronken geven de nieuwste  expositie in Galerie Kempro een voorjaarlijkse uitstraling. Anouk van der Poll-Omlo en Margriet Thissen – beiden met roots in Eindhoven – combineren samen naar een opvallende sfeer. Anouk van der Poll-Omlo begon als zelfstandig keramisch vormgever. Haar afstudeeropdracht ‘First Water Carafe’ kreeg een vervolg en inmiddels slokt het water veel van haar tijd op. Anouk laat in deze tentoonstelling zowel keramiek als waterobjecten zien. Margriet Thissen accentueert de natuur in grafische technieken met tekeningen en foto’s.

Alles is één

Water heeft allerlei bijzondere eigenschappen. Met haar ‘waterontwerpen’ legt Anouk van der Poll – Omlo deze verborgen schatten bloot en vergroot zij ons bewustzijn over water. Ontwerpen vanuit de natuurlijke oorsprong en de kracht van water, met een wetenschappelijke interesse als basis en veel gevoel voor esthetiek. Haar werken zoeken en vinden vaak verbetering. Betere kwaliteit van water, betere smaak van wijn, beter van je thee/koffie genieten doordat je er echt even voor moet gaan zitten. Vanuit de natuur als grote inspiratiebron komt Van der Poll tot creatieve oplossingen. Een dubbelwandig kopje en een slimme waterkaraf laten mensen genieten van dagelijkse dingen. Overal zit een prachtige logica achter. Oervormen van complexiteit en puurheid.

Op groot formaat

Haar passie voor tekenen begint in haar jonge jaren  en leidt naar de kunstacademie in Den Bosch. Op de academie tekent Margriet Thissen uren- en dagenlang stillevens en modellen. Niet zozeer als oefenmateriaal maar als geschetste dagboekfragmenten. De tekeningen vertellen verhalen en tonen tevens haar beleving en haar gevoel. Tegenwoordig bestaan de ‘verhalen’ van Margriet uit fragmenten van landschappen; bomen, paddenstoelen, twijgen, stronken. Op formaat zo groot dat je er als kijker in weg wil wandelen. Dit afgewisseld met levensgrote mensfiguren in fragmenten geknipt uit haar dagelijkse leven. Al het werk van Margriet is gebaseerd op zelfgenomen foto’s, oude of nieuwe beelden van plekken of situaties. Foto’s die ze heel geconcentreerd, natuurgetrouw natekent als houvast. In de natuur vindt ze schoonheid, rust en ruimte, maar ook tekenkunstige aantrekkelijkheid: vormen, structuren, invloeden van seizoenen of de mystieke sfeer van de verbrande Strabrechtse heide.