Henri Hess
20838
post-template-default,single,single-post,postid-20838,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Henri Hess

Henri Hess

Wij hebben zin in zon! Af en toe worden we al verwend met welkome zonnestralen. Maar met deze tentoonstelling spelen we een beetje vals. Wie de zon al wil ‘zien’ doet er goed aan vanaf half april binnen te stappen bij Galerie Kempro. De aantrekkelijk lichte ruimte van Kempro wordt namelijk gedurende zes weken ingericht met de werken van de in Heeze werkende en woonachtige Henri Hess.

De stijl van Henri Hess (1950, Eindhoven) is direct, ongecompliceerd en veelkleurig. Zijn liefde voor het schilderen spettert van de doeken af. De onderwerpen nemen je meer op reis, naar een plek waar je graag wil zijn, met de zon op je gezicht.

Henri Hess trekt er veelvuldig op uit. Zwervend in Brabant tussen boerderijen, langs oevers van de Dommel met uitzicht op houtwallen, naar Franse kusten bij pittoreske haventjes: overal maakt hij schetsen of schildert hij ter plaatse wat hem inspireert. Zijn werken stralen een sfeer van geborgenheid uit die zijn oorsprong vindt in de rust van de natuur. In de werken waarin Hess zich beperkt tot het weergeven van een impressie, is hij op zijn best. Met penseel en paletmes schildert hij met forse en directe toets zijn vele onderwerpen variërend van landschappen, portretten, stillevens tot dieren en bloemen. Hess neemt je mee op vakantie, mee op reis, mee naar een plek uit je herinnering of naar een plek waar je graag eens zou willen zijn.

Wij ontvangen u graag tijdens de officiële opening op zondag 14 april om 15.00 in onze galerie. Maar u bent ook welkom bij deze tentoonstelling in de daarop volgende zes weken op maandag t/m vrijdag of op een zondag.  Tevens organiseren wij speciaal voor deelnemers en bewoners van Kempenhaeghe (met of zonder begeleiding) een extra opening op donderdag 11 april om 14.00. Henri Hess zal dan op een laagdrempelige manier uitleg geven over zijn werken. Ook hierbij is iedereen van harte welkom.