Artenzo, Artoro & KEMPRO – Vervoer vastgelegd
16113
post-template-default,single,single-post,postid-16113,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Artenzo, Artoro & KEMPRO – Vervoer vastgelegd

Artenzo, Artoro & KEMPRO – Vervoer vastgelegd

Galerie Kempro brengt met een thematentoonstelling vervoer in beeld. Het werk van outsiderkunstenaars roept verbazing, verrassing en nostalgie op. Van “nozem Puch” en “buikschuiver” uit de zestiger jaren tot een hedendaags stationstafereel van fietsen. Van botsauto tot Opel GT, Kempro toont het in deze tentoonstelling.

De basis van deze tentoonstelling wordt gevormd door het werk van Jos Bastiaanssen. Als kind was Jos een verwoede tekenaar met een scherpe focus op detailnauwkeurigheid van technische onderwerpen. Zijn gedetailleerde tekeningen dwingen respect af. Zijn brommers, motoren en andere vervoersmiddelen brengen een vaak een glimlach van herkenning om de mond. Sinds zijn pensionering tekent Jos veel voertuigen uit de vrije hand en voegt daar korte toelichtingen aan toe. Het maakt zijn werk boeiender en maakt het nog meer bijzonder.

De tekeningen van Jos Bastiaanssen waren voor de selectiecommissie van Kempro aanleiding om de ateliers Artenzo uit Tilburg en Artoro uit Helmond te benaderen. De vraag of ook daar kunstenaars werken die het thema vervoer hebben uitgewerkt werd volmondig met ja beantwoord. Artenzo laat zich door vijf kunstenaars vertegenwoordigen waaronder het opvallende werk van Ria Mul en Cindy Schröder. Artoro is met het werk van negen kunstenaars aanwezig. Een aantal van hen met drie dimensionaal werk.