Geluk│Carla van der Heiden
19797
post-template-default,single,single-post,postid-19797,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Geluk│Carla van der Heiden

Geluk│Carla van der Heiden

Een nieuw jaar, nieuwe tentoonstellingen, nieuwe kunst en nieuwe kunstenaars. De agenda van Kempro staat voor 2023 alweer bomvol activiteiten. En weer gaan we u met de komende tentoonstelling verrassen. Niet zozeer was het de techniek van kunstenaresse Carla van der Heiden die aansprak tot uitnodiging maar juist haar veelzijdigheid in een overkoepelend thema: GELUK… Een thema waar wij bij Kempro wel wat mee kunnen.

Carla van der Heiden is beeldend kunstenaar en geeft vorm aan ‘geluk’ middels keramiek, fotografie en film. Met haar werk wil zij de toeschouwer aangenaam verrassen en gelukkig maken. Haar werken ontstaat spontaan doordat zij situaties schept waarbij onverwacht iets moois kan gebeuren. Deze momenten zijn de uitgangspunten voor al haar uitingen. Gedurende de onderzoeksfase ontstaan vormen en beelden die op hun beurt bron zijn voor een verdere ontdekkingstocht. Dit proces herhaalt zich net zolang totdat er een creatie ontstaat waar zij blij van wordt. Zo ook haar repeterende serie ‘Gelukskoekjes’ die Van der Heiden in vele materialen uitvoerde. Van der Heiden kwam speciaal een dag naar het atelier van Kempro om samen met de ateliermedewerkers een reeks keramische Gelukskoekjes te maken waarin eigen(zinnige) teksten en kunstwerkjes zijn verstopt. Deze Gelukskoekjes worden tijdens de tentoonstelling uitgedeeld.

‘Als je zelf koekjes bakt stop je daar jouw liefde en energie in. Als je deze daarna uitdeelt wens je de ander een beetje geluk en dat geeft een prettige gevoel. Mijn Gelukskoekjes zijn een soort van kleine monumentjes die daar symbool voor staan.’

Kom ook uw geluk beproeven tijdens de officiële opening op donderdag 23 maart om 14.00 uur bij Galerie Kempro in het bijzijn van de kunstenaar en de ateliermedewerkers van Kempro. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 7 mei 2023. Bekijk onze website voor de actuele openingstijden.