Kunstencentra in beeld – Bodem
16048
post-template-default,single,single-post,postid-16048,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Kunstencentra in beeld – Bodem

Kunstencentra in beeld – Bodem

Cursisten van de kunstencentra uit Nuenen, Eindhoven, Helmond en Weert tonen werk bij Galerie Kempro. Thema voor deze tentoonstelling is bodem. Daarmee sluiten cursisten en Kempro aan bij 2015, het jaar van de bodem.

Het begint op een traditie te lijken. Voor het derde jaar op rij richt Galerie Kempro een tentoonstelling in met werk van cursisten van kunstencentra uit de regio. De selectiecommissie van de galerie oordeelt over de kwaliteit van het werk. Met een toenemend aantal aanmeldingen wordt de selectie strenger. Het door de anonieme selectie komen en het mogen deelnemen aan de tentoonstelling is in die zin dus al een compliment.

Galerie Kempro wil beeldende kunst  in de volle breedte laten zien, van beeldhouwwerk tot glas in lood, van tekeningen en schilderijen tot foto’s, van keramiek tot sieraden. De inschrijving was open voor cursisten van het CAN uit Nuenen, CKE Eindhoven, Kunstkwartier Helmond en  Rick uit Weert. De animo om deel te nemen is groeiend want men realiseert zich hoe bijzonder deze samenwerking is. De galerie van Kempro is sfeervol, heeft uitstekend licht en kunst komt er helemaal tot zijn recht.

De zestien cursisten die uiteindelijk hun werk tonen hebben samen voor een bijzondere tentoonstelling gezorgd. Er is keramiek, fotowerk, grafiek, beeldhouwwerk en schilderwerk te zien. De diversiteit is zo groot dat het  een prestatie is daar een sfeervolle tentoonstelling van in te richten. Het is gelukt al het werk een mooie plaats te geven en het komt volledig tot z’n recht. Voor sommige cursisten is het even wennen hun werk zo te zien. “Bijna alsof het door iemand anders is gemaakt.”