Floor Verheij-De Haan
165
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-165,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Floor Verheij-De Haan

Floor (1982) zat in het verleden op de Kunstacademie, tot dat haar epilepsie maakte dat ze hier mee moest stoppen. Ze maakte de overstap om begeleid te gaan wonen bij Kempenhaeghe. Ze werk nu drie dagen geheel zelfstandig aan haar kunst in het atelier bij Kempro.

Haar voorkeur gaat vooral uit naar grafiek, maar ook kan ze erg genieten van schilderen op doek met acrylverf of beeldhouwen. Maar in principe staat ze overal voor open. Kenmerkend voor het werk van haar is dat ze enorm gedetailleerd werkt en erg perfectionistisch is. Iedere centimeter op het doek of etsplaat krijgt haar volle aandacht. Geen enkele streep is toevallig en Floor werkt dan ook uiterst geconcentreerd. Net zolang tot het totale beeld haar goedkeuring krijgt. De inspiratiebron voor haar werk is de natuur en die zie je dan ook overal terugkomen.

Een voorbeeld gebruiken doet Floor niet, al haar werken ontstaan vanzelf terwijl ze bezig is. Ze weet dan ook nooit van te voren wat er gaat ontstaan en wat ze gaat maken. Soms ontstaan er hele natuurgetrouwe beelden, zoals bomen, planten en dieren. Maar ook ontstaan er soms meer wat sprookjesachtige, fantasierijke beelden zoals bomen met gezichten en voeten.

Het meest belangrijkste vindt Floor bij het maken van haar kunstwerken de vrijheid die je hebt en dat daarbij iedereen zijn of haar kijk er op heeft. En iedereen is vrij om te ontdekken wat hij of zij ziet…

Category
beeldhouwer, graficus, tekenaar/schilder