Jozef Houben
20799
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20799,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Jozef Houben

Jozef hoort bij de atelier groep van het eerste uur. Jozef was een juweeltje. Hij had zelf niet zo het idee dat hij kunstenaar is/was. Jozef had een zeldzaam besef van kleur. Zijn gevoel voor kleurencomposities maakte hem tot adviseur van de anderen waar het kleur aangaat. Verder was Jozef niet zo’n prater, hoewel hij toch vriendelijk, attent en zeer behulpzaam was.

Zijn schilderijen spraken voor hem, luid en duidelijk. In het begin schilderde hij op groot formaat doeken. Drieluiken, tweeluiken maar ook zijn enkelingen zijn waanzinnig mooi. Vele van zijn werken hangen in de openbare ruimtes van Stichting Kempenhaeghe.

Zijn onderwerpen kwamen vaak uit de natuur, die kwam uit de handen van Zijn Schepper. Jozef was een zeer gelovig man. Jozef kon zo af en toe het hoofd buigen je wist dan dat hij één van zijn stille gebeden zei, zei zonder geluid. In zijn laatste jaren maakte hij voornamelijk kleine maar vooral mooie tekeningen. Jozef overleed op 18 juni 2010.

Link naar werken in webshop

Category
kunstenaar