Luuk Buursen
166
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-166,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Luuk Buursen

Luuk is sinds 2007 actief binnen het atelier van Kempro. Luuk is schilder, beeldhouwer en maakt soms uitstapjes naar grafiek of keramiek. Werkt abstract, impressionistisch en maakt soms ook natuurgetrouwe portretten waarin hij dan wel zijn eigen kleuren bepaald. Luuk Houdt van uitdagingen en grenzen opzoeken, tot in het extreme. Hij heeft zich dan ook sterk ontwikkeld in de tijd dat hij bij Kempro is.

 

“Ik werk intuïtief. Spelend met kleur, vorm, sfeer en beweging ontstaat er iets op het vlak wat mij aanspreekt en van daaruit werk ik verder. Soms werk ik laag over laag met penseel en paletmes. Nooit dik omdat het dik moet zijn, maar omdat het een manier is om tot het gewenste resultaat te komen. Het is voor mij telkens weer een gevecht om dit in de juiste balans te krijgen. De frustraties, omdat het niet lukt zoals ik wil, de twijfel of het wel goed is en de vreugde als alles uiteindelijk blijkt te kloppen.”

 

Luuk heeft de gedrevenheid om middels verschillende kunstuitingen een bepaalde boodschap aan kijkers over te brengen. Het gevoel dat hij er zelf bij heeft en die boodschap erbij kan hij goed verwoorden. Hij kan vanuit opdracht werken maar ook een heel eigen pad kan kiezen door wat hij heeft gezien via boeken of media, musea bezoeken. Grote inspiratiebronnen voor Luuk zijn Rothko, Götz, broer Chris Buursen, Joke Maan en Picasso.

“To me art is an adventure into an unknown world, which can be explored only by those willing to take the risk.” – Mark Rothko

Category
beeldhouwer, graficus, keramist, tekenaar/schilder