Marjan Schuurman
151
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-151,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Marjan Schuurman

Marjan Schuurman (1961) is dol op sprookjes, prinsen en prinsessen, vooral het verhaal van Assepoester: een eenvoudig meisje dat transformeert tot een mooie prinses en uiteindelijk met de knappe prins trouwt. Marjan kleedt zichzelf dan ook graag als een prinses, in een mooie jurk, met juwelen en een kroon. Want waarom zou je de sprookjeswereld beperken tot een fantasie? Haar fantasie komt tot uitdrukking in haar tekeningen. Ze neemt je mee in haar dromen en vertelt met, en soms ook in, haar tekening altijd een verhaal. Wat ogenschijnlijk begint met een kriebeltje op papier eindigt in een boeiende tekening die je aandacht eist met enerzijds punten van herkenning maar anderzijds ook stukken van vervreemding; een puzzel voor het oog omdat de wetten van dimensie zijn verdwenen. Kleine kromme lijntjes transformeren zo tot een kunstwerk waar je lang naar kunt blijven kijken, een transformatie tot een andere wereld.

In 2021 had Marjan de succesvolle duo-tentoonstelling ‘Sprookjes Bestaan’ met de Tilburgse kunstenaresse Marianne van Heeswijk die met haar driedimensionaal werk perfect aansloot op de weelderige fantasiewereld van Marjan.

Sinds 2022 is Marjan niet meer werkzaam voor Kempro, zij geniet van haar welverdiende rust maar tekent nog iedere dag…

Category
kunstenaar