Artilabo: Corrie Mol, Erik Krediet & Frank van der Zee
16162
post-template-default,single,single-post,postid-16162,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Artilabo: Corrie Mol, Erik Krediet & Frank van der Zee

Artilabo: Corrie Mol, Erik Krediet & Frank van der Zee

Alle drie de kunstenaars werken bij Artilabo in de binnenstad van Breda. De combinatie van atelier, galerie, kunstuitleen en winkel geeft veel mogelijkheden en bevordert de integratie.

Corrie Mol maakt vooral indruk met het menselijk naakt; bij voorkeur voluptueuze damesfiguren en baby´s. Haar dynamiek is ruimschoots erkend: magazines voor outsiders art hebben een artikel aan haar gewijd en op tv is een interview uitgezonden over haar samenwerking met kunstenares Marta Röling.

Erik Krediet heeft het tekenen met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn schilderijen spreken dankzij het reliëf van dikke acrylverf en krijgen een illustratief karakter door de kleurrijke vlakindeling. In 2006 won Erik de prijs voor ‘Art as Well’ hetgeen resulteerde in een tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Frank van der Zee werkt vaak abstract en in gemengde techniek aan maatschappelijk geëngageerde onderwerpen. In 2001 is zijn werk geselecteerd voor de K4 Award: zijn schilderijen schitterden daardoor in het Cobra Museum.