ArtORO – Uitwisseling artistiek talent
15957
post-template-default,single,single-post,postid-15957,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

ArtORO – Uitwisseling artistiek talent

ArtORO – Uitwisseling artistiek talent

Nieuwe kunstenaars aanmoedigen door hen samen te brengen met bekende kunstenaars. Zowel Atelier Kempro als ArtORO dragen die filosofie met trots in het vaandel. ArtORO is in 2000 in Helmond van start gegaan als werkplaats voor talentvolle kunstenaars met een beperking. Wegens doorslaggevend succes is deze artistieke dagbesteding inmiddels uitgebreid naar vele dorpen in de wijde Brabantse omgeving. Altijd met als doel ervaring toe te voegen aan het enthousiasme van artistieke ontdekkingsreizigers. Omdat kunst verbindt. Cliënten leren expressie geven aan hun belevingswereld door tekenen, schilderen, ruimtelijk werk, keramiek, grafisch werk, multimedia, glas; eigenlijk alle kunstvormen. Collega-galerie Kempro verwelkomt bij de openingsexpositie van 2019 prominente sterren uit het actuele outsider art circuit van ArtORO.

Ontroerende bezieling

Atelier Kempro biedt een prachtig platform voor artistieke presentaties. Al vele jaren onderhouden beide kunstminnende zorgorganisaties vriendschappelijke banden. In dat stimulerende kader ontstond het idee om talentvolle cursisten van ArtORO de kans te bieden hun lievelingswerk te exposeren in de galerie van Kempro. Zenuwachtig? Best een beetje. Enthousiast? Vooral dát. Deze artistieke uitwisseling garandeert een gevarieerde tentoonstelling. Exposanten zijn geen professionele kunstenaars, maar liefhebbers die het vak zeer serieus nemen. Hun karakteristieke stijl blijkt uit brede diversiteit en onbekende interpretaties die van de tentoongestelde werken spatten. De bezieling is ontroerend en ongeëvenaard. Deze kunstenaars geven zich volledig voor hun ultieme masterpiece. Niet het niveau van de cliënten is bepalend, vooral hun unieke talent en hun tomeloze inzet gelden.

Geacht publiek

‘Geacht publiek; uw zeer gewaardeerde aandacht voor deze exclusieve expositie van de volgende kunstenaars.’

Erwin van Eijk koestert ‘n geheel eigen stijl. Zijn schilderijen spreken iedereen direct aan door de vrolijke kleuren en de vreemde voorwerpen. Erwin’s werk komt recht uit zijn hart en vult grote schilderijen en indrukwekkende papier-machés.

Rita Keulens groeit al vanaf 2003 in techniek en verbeelding. Doorgaans bestaat haar palet uit drie kleuren die ze direct op het doek mengt. Snelle beweging en vormen kenmerken haar stijl: Rita werkt snel en direct. Naast grafisch werk, tekenen en schilderen, werkt Rita graag met keramiek en maakt ze multimedia kunst.

Theo Kusters tekent, schildert en boetseert. Bloemen, dieren en de natuur vormen zijn grootste inspiratiebronnen. Hij werkt met potlood, verf en krijt op papier, doek en hout

De veelzijdige Mandy Lintermans is door haar veelzijdigheid is ze erg gretig om allerlei dingen uit te proberen. Ze werkt aan ruimtelijk werk, multimedia, tekenen en schilderen.

Bert Roozen houdt van muziek. Instrumenten, microfoons, versterkers en muzikanten: hij observeert alles en geeft dit expressief weer in zijn werk. Vooral de jaren-60, met gitaarmuziek, lange haren en zonnebrillen. Bert tekent rock met veel emotie. Als hij niet snel genoeg nieuw papier heeft gaat hij op de achterkant verder. Welke kant krijgt dan de voorkeur?

Marijke Wulffelé werkt zeer precies en gedetailleerd. Ze kan tekeningen erg precies vertalen naar haar eigen stijl. Vlinders en vogels zijn favoriet, maar ook andere dieren komen aan bod. Kenmerken voor haar werk: het vrolijke kleurgebruik voor de voorgrond en de minuscule vakverdeling op de achtergrond.