De Commissie
16014
post-template-default,single,single-post,postid-16014,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

De Commissie

De Commissie

Dit jaar bestaat Galerie Kempro 15 jaar. Dit jubileumjaar wordt geopend met een tentoonstelling die is samengesteld door de mensen die in anonimiteit belangrijk werk doen voor Kempro: de selectiecommissie.

Kempro bestaat uit een atelier voor kunst en ambacht, een galerie waar reguliere kunst en outsider kunst wordt geëxposeerd en een kunstuitleen. Het atelier startte in 1994. De galerie opende in september 2002 haar deuren. Vandaar dat er dit jaar een aantal bijzonder tentoonstellingen te zien zullen zijn.

Belangrijk voor Galerie Kempro zijn de mensen van de selectiecommissie. Zij bepalen wie er komt exposeren, ze bewaken de kwaliteit van de exposities en speuren naar werk dat past in het gedachtegoed van Kempro. Wie de tentoonstellingen de afgelopen jaren gevolgd heeft weet dat het met de deskundigheid van de commissie wel in orde is. Om de objectiviteit en keuzevrijheid zoveel mogelijk te waarborgen doet de commissie haar werk in de anonimiteit. 

Voor deze tentoonstelling hebben de leden hun persoonlijke smaak laten spreken. De commissie blijft anoniem maar treedt hiermee toch een beetje naar buiten.

Trudy Engels exposeert met krachtige geabstraheerde schilderijen. Hans Janssen laat zien dat fotografie ook een kunstvorm is. Nicolette Korteling is sieraadontwerpster en toont het resultaat van haar kunde, Natascha Rieter exposeert keramische beelden en Marja Vink laat borduurwerk zien dat stof tot nadenken geeft.

“De Commissie” is een mooie en gevarieerde tentoonstelling in een sfeervolle galerie in een omgeving die volop in beweging is.