Jubileum in duplo
16250
post-template-default,single,single-post,postid-16250,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Jubileum in duplo

Jubileum in duplo

Kempro viert over twee weken twee jubilea: 12½ jaar atelier en 5 jaar galerie. Kempro is een ontmoetingsplaats geworden voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers die optimale voorwaarden schept waaronder creativiteit gedijt. Het atelier is actief vanaf 1994 en biedt een breed scala aan mogelijkheden. De galerie is operationeel sinds september 2002. Het licht, de stilte en de sfeer maken het tot een bijzonder geliefde expositieruimte. Deze tentoonstelling wil een compliment zijn voor iedereen die een bijdrage levert aan wat Kempro nu is: een plaats voor ontplooiing en contact.

Atelier en galerie

De toevoeging van de galerie vroeg om een bewuste programmering. Kempro kiest steeds voor afwisseling – zowel in werk als in kunstenaar: professionele/reguliere kunstenaars en professionele kunstenaars met een handicap, waarbij de kwaliteit van het werk bepalend is. Het idee dat beide groepen elkaar kunnen verrijken ligt aan deze keuze ten grondslag. Het toenemend aantal kunstenaars dat tot de vriendenkring van Kempro gerekend wil worden, bevestigt deze keuze. Kempro is een plek waar kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar ontmoeten.

Contacten

Kempro heeft er zo ongemerkt een functie bij gekregen: die van creatieve agora. Kunstenaars ontmoeten elkaar en andere kunstliefhebbers. Mensen die nooit eerder een galerie binnenstapten, vragen of ze mogen kijken en of het iets kost. Basisscholen hebben ontdekt dat Kempro een waardevol en leuk onderdeel kan zijn van een project over kunst.  De kunstuitleen doet de hoeveelheid contacten tussen kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers alleen maar toenemen. Kempro-kunstenaars hebben een plaats gekregen in een hoekje van de kunstwereld. Een plaats waar niet gekeken wordt naar de beperking van mensen, maar juist hun mogelijkheden worden benadrukt.

Jubileumboek

Tijdens de opening van de tentoonstelling zal het eerste exemplaar van het Kempro Jubileumboek worden overhandigd door ….. aan ……

Dit hoogwaardige artistieke staaltje van ambachtelijkheid gecombineerd met professionele fotografie is een geheid collector’s item. Alle kunstenaars presenteren zich en zo toont Kempro zich in optima forma. Kunstzinnig en herkenbaar.