Meat The Future│De Berkenschutse
20719
post-template-default,single,single-post,postid-20719,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Meat The Future│De Berkenschutse

Meat The Future│De Berkenschutse

Kempro trapt 2024 af met een tentoonstelling van onderwijsexpertisecentrum De Berkenschutse. Leerlingen Tekenen uit leerjaar 4 zijn ook dit jaar weer aan de slag gegaan met een kunstproject welke maatschappelijk problemen aan de kaak stelt. Dit maal hielden zij zich bezig met de toekomst van voedsel.

Wat is de toekomst van ons voedsel? Nu de bevolking van de planeet richting de negen miljard gaat, wordt het onmogelijk om vlees te blijven consumeren zoals we dat vandaag de dag doen. Zullen we allemaal rijst en bonen eten? Sprinkhanen misschien? Sommige wetenschappers zien toekomst in het eten van kweekvlees. Leerlingen van De Berkenschutse brachten een bezoek aan de tentoonstelling SPACE FARMING in het Evoluon en maakten daarna tijdens de lessen een eigen kunstwerk met dit thema. De resultaten hiervan exposeren zij bij Galerie Kempro: van blauwe hamburger tot een vleesdonut.

Woensdag 10 januari opent deze tentoonstelling officieel om 13.30 in het bijzijn van de leerlingen. U bent daarbij van harte welkom. Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 21 januari 2024. Bekijk de website van Kempro voor de actuele openingstijden.

We kijken uit naar uw komst!