Terug van weggeweest
16226
post-template-default,single,single-post,postid-16226,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

De kunstwerken van Kempro zijn niet alleen in eigen huis te zien. Regelmatig gaat werk van een kunstenaar van Kempro naar een andere plek. Met succes deden kunstenaars van Kempro de afgelopen jaren mee aan landelijke evenementen. Het werk dat daarbij furore maakte is als basis gebruikt bij de samenstelling van deze tentoonstelling. Die werken zijn aangevuld met recent werk zodat het geheel een aardig overzicht is van Kempro-kunst op dit moment.

In de jaren dat Kempro bestaat is de groep kunstenaars die er werkt gegroeid. Ook de kwaliteit van het werk is gegroeid. Desondanks is het werk maar incidenteel in de eigen galerie te zien. De laatste keer is al weer anderhalf jaar geleden. Dat wil niet zeggen dat het werk verder op een zolder ligt te verstoffen.

Kempro kunstenaars deden mee aan evenementen van Special Art Nederland, van Beautiful People en van de Stichting Zuidkunst. Kunst van Kempro hing onder andere in Museum Kempenland in Eindhoven. En op dit moment reist er werk mee in een tentoonstelling door Noord – en Zuid – Holland.

Kempro werkt vanuit een eigen filosofie. Dat houdt in dat men kijkt naar mogelijkheden en naar wensen van de mensen die er werken. Integratie en participatie zijn geen loze kreten maar krijgen vorm en inhoud. Kunstenaars werken in de atelierruimte naast ambachtslieden. Vaak ook werken ze samen. Luisteren naar wensen en kijken naar mogelijkheden heeft o.a. consequenties voor het aanbod dat er moet zijn. Kempro heeft dan ook een breed scala aan technieken en materialen in huis. En dat werkt stimulerend voor de kunstenaars.

Het bezit van een uitzonderlijk mooie galerie is een ander stukje van Kempro. Ook daar integratie en participatie met als resultaat een lange lijst met mooie en soms zeer indrukwekkende tentoonstellingen. Kunstenaars met en zonder handicap wisselen elkaar daarin af, of exposeren samen. Namen noemen zou slechts betekenen dat anderen tekort worden gedaan. Maar dat de selectiecommissie goed werk verricht is duidelijk.

Omdat de kunstenaars van Kempro weinig in eigen galerie exposeren is een bezoek nu zeker weer de moeite waard. Figuratief werk, abstract werk, werk van “oude rotten” en werk van jong talent. Er is voor elk wat wils. De kunst wordt aangevuld met ambachtelijk werk.  En zowel de kunst als het ambachtelijk werk boeit.